RECEPTY: Pesto z Medvědího česneku a GULABIN chleba

Budeme potřebovat: 

  • 50 gramů piniových oříšků nebo 50 gramů slunečnicových semínek
  • 100 gramů vegan parmazánem, na kousky
  • 250 gramů medvědího česneku, omytého a osušeného, nahrubo nakrájeného
  • 100 gramů olivového oleje
  • 9 gramů soli
  • 2 čajové lžičky citrónové kůry, strouhané

Postup:

  • Opražíme na suché pánvi 50 gramů piniových oříšků nebo 50 gramů slunečnicových semínek
  • opražené oříšky smícháme se 100 gramy vegan parmazánu, na kousky a rozmixujeme na prach
  • Poté do mixéru přidáme:
  • 250 gramů medvědího česneku, omytého a osušeného, nahrubo nakrájeného
  • 100 gramů olivového oleje
  • 9 gramů soli
  • 2 čajové lžičky citrónové kůry, strouhané

Mixujeme do příjemné krémové konzistence. 

GULABIN CHLEBA

Budeme potřebovat :

  • 200 gramů pohanky (rozemeleme na úplnou mouku) nebo koupíš pohankovou mouku
  • 40 gramů červené čočky rozemeleš na mouku
  • 130 gramů slunečnicových semínek, rozemeleš na mouku
  • 20 g lněné semínko rozemeleš na mouku
  • 350 gramů vody, vlažné
  • 20 gramů balzamikového octa
  • 40 gramů piniových oříšků vcelku (já ještě přidávám pistacie+pekan+vlašské)
  • 20 gramů dýňových semínek, plus na posypání
  • 1 polévková lžíce soli
  • 1 čajová lžička koriandrových semínek, mletých
  • POSYP ČERNÝ SEZAM NEBO slunečnicová semínka dýňová semínka můžeš do tvaru OM

Smeš pečeme v chlebové troubě 45 min na 180 °C

MANTRA, kterou opakuješ při míchání:

  • Om prabhu díp nirandžan saba dukha bandžan
  • Om namah Shivaya
  • Om gam gannapataye namaha

 

Grafický návrh vytvořil a nakódoval Shoptak.cz