Budeme potřebovat:
- 50 gramů piniových oříšků nebo 50 gramů slunečnicových semínek
- 100 gramů vegan parmazánem, na kousky
- 250 gramů medvědího česneku, omytého a osušeného, nahrubo nakrájeného
- 100 gramů olivového oleje
- 9 gramů soli
- 2 čajové lžičky citrónové kůry, strouhané
Postup:
- Opražíme na suché pánvi 50 gramů piniových oříšků nebo 50 gramů slunečnicových semínek
- opražené oříšky smícháme se 100 gramy vegan parmazánu, na kousky a rozmixujeme na prach
- Poté do mixéru přidáme:
- 250 gramů medvědího česneku, omytého a osušeného, nahrubo nakrájeného
- 100 gramů olivového oleje
- 9 gramů soli
- 2 čajové lžičky citrónové kůry, strouhané
Mixujeme do příjemné krémové konzistence.
GULABIN CHLEBA
Budeme potřebovat :
- 200 gramů pohanky (rozemeleme na úplnou mouku) nebo koupíš pohankovou mouku
- 40 gramů červené čočky rozemeleš na mouku
- 130 gramů slunečnicových semínek, rozemeleš na mouku
- 20 g lněné semínko rozemeleš na mouku
- 350 gramů vody, vlažné
- 20 gramů balzamikového octa
- 40 gramů piniových oříšků vcelku (já ještě přidávám pistacie+pekan+vlašské)
- 20 gramů dýňových semínek, plus na posypání
- 1 polévková lžíce soli
- 1 čajová lžička koriandrových semínek, mletých
- POSYP ČERNÝ SEZAM NEBO slunečnicová semínka dýňová semínka můžeš do tvaru OM
Smeš pečeme v chlebové troubě 45 min na 180 °C
MANTRA, kterou opakuješ při míchání:
- Om prabhu díp nirandžan saba dukha bandžan
- Om namah Shivaya
- Om gam gannapataye namaha